Whatsapp interzice accesul persoanelor sub 16 ani din UE

Aplicatia Whatsapp

Whatsapp vrea sa interzica accesul persoanelor sub 16 ani din Uniunea Europeana. Celebra aplicatie de messenger detinuta de Facebook, va cere utilizatorilor sa isi confirme varsta atunci cand li se va cere sa accepte noile conditii si termeni in urmatoarele saptamani.
Nu este clar cum va fi verificata limita de varsta.   In prezent, utilizatorii trebuie sa aiba cel putin 13 ani, insa firma modifica regulile inainte de introducerea noilor reglementari UE privind confidentialitatea datelor in luna mai.

Whatsapp

Whatsapp

Regulamentul UE privind protectia generala a datelor (GDPR), care intra in vigoare la 25 mai, va oferi oamenilor un control mult mai mare asupra modului in care companiile utilizeaza informatiile lor.   Acestia vor avea, de asemenea, dreptul de a sterge datele cu caracter personal.   Acesta include, de asemenea, protectii specifice pentru a proteja copiii de a-si colecta datele cu caracter personal in scopuri de marketing sau pentru a crea profiluri de utilizator.

Facebook care a fost criticat pentru manipularea datelor cu caracter personal, adopta o abordare diferita fata de utilizatorii tineri.   Pentru a se conforma cu GDPR, facebook va cere celor cu varste cuprinse intre 13 si 15 ani sa numeasca un parinte sau un tutore care sa le permita sa impartaseasca informatii despre platforma.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
Notificare la