Vodafone cumpara UPC Romania

Vodafone cumpara UPC Romania

Vodafone Group a convenit un acord de 18,4 miliarde de euro pentru preluarea operatiunilor Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria si Romania.

Vodafone a anuntat ca prin adaugarea serviciilor de televiziune prin cablu si de internet broadband la operatiunile sale mobile va crea prima companie pan-europeana cu adevarat convergenta, capabila sa concureze cu companii precum Deutsche Telekom.

Vodafone cumpara UPC Romania

Vodafone cumpara UPC Romania

Combinarea operatiunilor va genera economii de circa 535 de milioane de euro pe an, calculate inainte de deducerea costurilor integrarii, pana in al cincilea an după finalizarea tranzactiei.

Va urma un proces de analiza din partea autoritatilor de reglementare, companii concurente, cum este Deutsche Telekom, argumentand ca Vodafone va obtine un control prea mare pe piata. Ambele parti vor ca acordul sa fie finalizat pana la jumatatea anului 2019. Daca acordul nu va fi finalizat, Vodafone are dreptul sa primeasca un comision de 250 de milioane de euro din partea Liberty. Liberty Global este prezent in Romania prin intermediul UPC, care este afiliat la UPC Broadband, divizia europeana a Liberty Global.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
Notificare la