Renault si Nissan s-ar putea reuni intr-o singura corporatie

Renault si Nissan

Constructorul auto francez Renault si Nissan Motor poarta discutii in vederea unei fuziuni. O eventuala fuziune intre cei doi constructoriar da nastere unei noi companii, au declarat joi pentru Bloomberg mai multe surse apropiate.

Renault si Nissan in discutii pentru o eventuala fuziune

Renault si Nissan in discutii pentru o eventuala fuziune

Un eventual acord ar pune punct actualei aliante a celor doua companii si ar da nastere unei singure corporatii. Carlos Ghosn, presedintele ambelor companii, este cel care conduce negocierile urmand a fi numit in fruntea entitatii combinate, au precizat sursele.

La publicarea acestor informatii actiunile Renault SA au inregistrat o crestere de peste 7%.

La inceputul acestei luni, alianta Renault-Nissan a dezmintit informatiile aparute in presa potrivit carora Nissan poarta discutii pentru a prelua pachetul de 15% din actiunile Renault detinut de statul francez, o miscare considerata drept primul pas dintr-o posibila fuziune a celor doi constructori.

Renault si Nissan au un parteneriat din 1999, in care Renault detine 44,3% din actiunile Nissan, in timp ce Nissan controleaza un pachet de 15% din actiunile Renault dar nu are drepturi de vot la constructorul francez.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
Notificare la