Programul Rabla 2018 a inceput, care sunt noutatile?

Programul Rabla 2018

Programul Rabla si Rabla Plus au fost lansate joi de ministrul Mediului. Valoarea primei de casare pentru programul Rabla va ramane in 2018, la 6500 lei pentru un autovehicul uzat, mai vechi de 8 ani care este dat spre casare.

Legat de Programul de stimulare a innoirii parcului national auto, ministrul mediului, Gratiela Gavrilescu a declarat la conferinta de presa de la lansarea programului:

„Persoanele fizice pot incepe din acest moment sa mearga la producatorii validati in vederea indeplinirii formalitatilor de inscriere pentru a-si achizitiona un autovehicul nou, cu emisii scazute, in locul celui vechi, poluant. In acelasi timp, persoanele juridice pot depune, incepand de astazi, dosare de acceptare la Administratia Fondului pentru Mediu, in conditiile Ghidului de finantare, pana pe 28 septembrie 2018. Anul acesta, Guvernul, prin Administratia Fondului pentru Mediu, a alocat pentru  Rabla Clasic suma de 133 milioane lei. Deci, aproximativ 19.000 de autovehicule noi vor ajunge pe soselele Romaniei”

Alte informatii despre programul rabla

programul rabla 2018

programul rabla 2018

Din acest an si microbuzul devine autovehicul eligibil pentru casare. Valoarea primita pentru Rabla Clasic ramane si in 2018 la 6500 lei pentru fiecare automobil uzat. Suma poate fi folosita pentru achizitionarea unei masini noi, a carui sistem de propulsie genereaza maximum 130g/CO2. La prima de casare se mai poate adauga un Ecobonus de 1000 lei, daca autovehicolul care va fi achizitionat va genera o cantitate de emisii de maximum 98g de CO2/km, sau un ecobonus de 1700 lei la achzitionarea unui autovehicul nou echipat cu sistem de propulsie de tip hibrid. Daca se intrunesc conditiile ecobonusurile pot fi acumulate cu prima de casare.

„Programul Rabla Plus va incepe saptamana viitoare. Avem un buget aprobat de Guvernul Romaniei de 120 de milioane de lei. In acest caz, se acorda două tipuri de ecotichete: unul de 45.000 lei, deci 10.000 de euro, dar nu mai mult de 50% din pretul de comercializare, pentru achizitionarea unui autovehicul nou pur electric. In acelasi timp, oferim un ecobonus de 20.000 de lei , dar nu mai mult de 50% din pretul de comercializare, pentru achizitionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externa, care genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 50 g/km. Pentru acest an, estimam ca se vor cumpăra prin Programul „Rabla Plus” un numar de 2.000 de masini electrice”, a mai declarat Gratiela Gavrilescu.

Alte detalii despre programul rabla  aici

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Sistemul eCall va echipa toate masinile noi - Socializez.roProgramul Rabla Plus poate fi accesat incepand de astazi - Socializez.ro Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare la
trackback

[…] si  Programul Rabla 2018 a inceput, care sunt noutatile? Dacia Logan, o masina foarte […]

trackback

[…] Citeste si Programul Rabla 2018 a inceput, care sunt noutatile? […]