Papa Francisc ar fi afirmat ca iadul nu exista

Papa Francisc despre iad

Papa Francisc a afirmat ca Iadul nu exista. Acest lucru reiese dintr-un interviu acordat cotidianul italian La Repubblica in ajunul sarbatorilor pascale catolic. Sufletele celor care nu se caiesc dispar, ar fi declarat Suveranul Pontif.

Papa Francisc afirma ca iadul nu exista

Papa Francisc afirma ca iadul nu exista

In viziunea Papei Francisc, dupa moarte, sufletele oamenilor care se caiesc sunt iertate de Dumnezeu si I se alatura in contemplare, “insa sufletele acelora care nu se caiesc, si care din acest motiv nu pot fi iertati, dispar”.

In interviul din La Repubblica, Papa Francisc a sustinut, astfel, ca “nu exista nici un iad in care sufletele pacatosilor sunt condamnate sa sufere pentru eternitate”.

Capul Bisericii Catolice a fost intervievat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian ateu, care scrie cu regularitate articole despre credinta si religie si care beneficiaza de un acces special la conducatorul Bisericii Catolice. Presa internationala pune insa declaratia atribuita Papei sub semnul intrebarii. Insa surse de la Vatican sustin ca declaratiile atribuite Papei ar fi fost scoase din context, reprezentand o reconstructie a cuvintelor sale si ca transcrierea interviului nu reprezinta cuvintele exacte ale Suveranului Pontif.

Cert este ca subiectul a devenit viral pe internet, stirile asociate declaratiilor Papei inregistrand milioane de vizualizari si share-uri in numai cateva ore de la aparitia informatiei in cotidianul La Repubblica.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
Notificare la