Orange si Vodafone amendate de ANCOM

Orange si Vodafone amendate

Cei doi operatori principali de pe piata de telefonie mobila, Orange si Vodafone au fost amendati pentru nereguli la furnizarea de servicii de roaming. Pentru Vodafone amenda este de 130.000 de lei, iar pentru Orange de 50.000 de lei.

Amenzile au fost date de catre ANCOM si vizeaza neincluderea in contractele cu utilizatorii a clauzelor si politicilor de utilizare rezonabila pentru utilizarea roaming-ului in tarile din Spatiul Economic European. ANCOM a aplicat in anul 2017 un numar 73 de amenzi, cu un total de 749.500 de lei, cea mai mare amenda fiind aplicata celor de la Telekom de 200.000 de lei din cauza nerespectarii prevederilor legate de portabilitatea numerelor.

Orange si Vodafone amendate

Orange si Vodafone amendate

In cazul de fata, Orange şi Vodafone ar fi aplicat utilizatorilor o limitare a consumului de date in roaming in spaţiu european sau suprataxare. Acest lucru s-a intamplat fara sa aiba o clauza clara in contractele cu utilizatorii. Deasemenea utilizatorii de cartele s-au plans cu privire la roaming, iar Vodafone a lansat oferte noi pentru Prepay, cu sau fara roaming. Posesorii de cartele nu stiau ca dupa 15 iunie 2017 utilizarea de roaming se putea face doar daca activau sau dezactivau anumite optiuni nationale. In 2017, ANCOM a avut de rezolvat 3593 de plangeri de la utilizatorii de servicii, cu 25% mai mult decat in 2016. Cele mai multe reclamaţii au fost legate de Vodafone, 21%, apoi Telekom Mobile, cu 19% și Telekom Communications cu 15%. RCS&RDS e pe 4, cu 14% şi Orange pe 5 cu 12%.

 

 

Mai multe detalii aici

Citeste si Serviciul Spotify se lanseaza si in Romania

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
Notificare la