Indicele Masei Corporale sau Indexul Masei Corporale

Indicele Masei Corporale trebuie verificat pentru o stare de sanatate foarte buna.

Ce este indicele masei corporale sau indexul mesei corporale?

Indicele de masă corporală (IMC) (în engleză Body mass index, sau BMI) este un indicator statistic a masei unei persoane raportată la înălțimea persoanei respective.

Indexul masei corporale se foloseste pentru a determina daca o persoana este supraponderala sau obeza. Ultimile statistici britanice publicate in 2004 au indicat ca aproape un sfert din adulti sunt obezi. Acesti oameni sunt mult mai expusi la boli de inima, diabet, infarct si anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul la san si cel de colon.

Alte probleme de sanatate cauzate de kilogramele in plus ar include osteoartrita si alte probleme emotionale cum ar fi depresia si pierderea respectului de sine. Indexului masei corporale nu ia in considerare cantitatea de grasime a unei persoane care reprezinta reperul riscului unor viitoare probleme de sanatate.

Indexul masei tale corporale este calculat prin impartirea kilogramelor la metrii patrati inaltimii tale. Rezultatul pe care il obtii este clasificat in urmatoarele grupuri:

Rezultat IMC Valoare index masa corporala
Subponderal mai mic de 18.5
Ideal intre 18.5 si 25
Supraponderal intre 25 si 30
Obez intre 30 si 40
Obezitate morbida mai mare de 40

Indexul Masei Corporale (IMC) – ne ofera informatiii despre starea de normoponderabilitate, subponderabilitate sau supraponderabilitate.

IMC sub 18,5 Risc pentru sănătate: ridicat Aceasta valoare indică riscuri pentru sănătatea ta, este mult prea mică pentru o sănătate optimă.

IMC 18,5-24,9 Risc pentru sănătate: minim/scăzut

IMC 25-29,9 Risc pentru sănătate: scăzut/moderat

IMC 30-34,9 Risc pentru sănătate: moderat/ridicat Acesta e un semn de avertisment: schimbă-ți dieta acum!

IMC peste 35 Risc pentru sănătate: ridicat Greutatea iți afectează în mod radical sănătatea. Scapă de surplusul de greutate!

Formula: Greutatea actuala(kg)/[inălțimea(m)]2

Daca doresti sa calculezi acest index se poate calcula aici

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
Notificare la