Impozitul pe venit cota ce se poate redirecta creste la 3,5%

Impozitul pe venit

Cota din Impozitul pe venit ce se poate redirectiona de catre persoanele fizice spre entitatile non profit si unitatile de cult care sunt furnizori de servicii sociale va creste de la 2.5% cat e in prezent la 3.5%.

Cota redirecționata din impozitul pe venit

Cota redirecționata din impozitul pe venit

„In cazul persoanelor fizice se majorează de la 2% la 3,5% cota din impozitul pe venit care poate fi donata pentru sustinerea entitatilor non-profit si a unitatilor de cult care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat”, a spus joi premierul Viorica Dancila.

Masura este cuprinsa intr-o Ordonanta de Urgenta care prevede masuri privind ONG-urile furnizoare de servicii sociale. „Astfel, microintreprinderile care fac sposorizari pentru finantarea organizatiilor non-profit, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati la cel putin un serviciu social licentiat, vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venitul microintreprinderilor pana la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul in care au fost inregistrate cheltuielile respective”, a spus premierul.

Citeste si Indicele ROBOR la 3 luni creste astazi

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
Notificare la