Iahnie de fasole de post – care e reteta

Iahnie de fasole de post

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 30 min
  •  Timp de gatire: 30 min
  •  Total timp: 60 min

INGREDIENTE

  •  400 g fasole
  •  3 cepe roşii
  •  3-4 catei usturoi
  •  boia dulce si iute
  •  cimbru
  •  1 foaie dafin
  •  4 linguri pasta de rosii
  •  3-4 linguri ulei

MOD DE PREPARARE

Iahnie de fasole – mancare traditional romaneasca pe care o servim cel mai adesea in zilele de post.

Iahnie de fasole de post

Iahnie de fasole de post

1. Fasolea se alege, se spala in cateva ape si apoi se lasa de seara pana dimineata sa se inmoaie. Dimineata se scoate si se pune sa fiarba in 2-3 ape, pentru a elimina toate toxinele.

3. In acest timp, se taie ceapa, usturoiul se piseaza si se pun sa se caleasca intr-o cratita cu ulei. Cand ceapa a devenit sticloasa, se adauga fasolea si putina apa.

4. Separat, se pregateste pasta de rosii cu sare, piper, cimbru si boia. Se adauga si o foaie de dafin si se lasa sa scada, la foc potrivit, la cuptor. Se serveste cu muraturi si se orneaza cu patrunjel verde.

Pofta buna!

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Reteta de Cozonac, cum se face cozonacul - Socializez.ro Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare la
trackback

[…] Citeste si Iahnie de fasole de post – care e reteta […]