Iahnie de fasole de post
TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: 30 min
- Timp de gatire: 30 min
- Total timp: 60 min
INGREDIENTE
- 400 g fasole
- 3 cepe roşii
- 3-4 catei usturoi
- boia dulce si iute
- cimbru
- 1 foaie dafin
- 4 linguri pasta de rosii
- 3-4 linguri ulei
MOD DE PREPARARE
Iahnie de fasole – mancare traditional romaneasca pe care o servim cel mai adesea in zilele de post.
1. Fasolea se alege, se spala in cateva ape si apoi se lasa de seara pana dimineata sa se inmoaie. Dimineata se scoate si se pune sa fiarba in 2-3 ape, pentru a elimina toate toxinele.
2. După ce a fiert si bobul este moale, dar intreg, scurge in sita.
3. In acest timp, se taie ceapa, usturoiul se piseaza si se pun sa se caleasca intr-o cratita cu ulei. Cand ceapa a devenit sticloasa, se adauga fasolea si putina apa.
4. Separat, se pregateste pasta de rosii cu sare, piper, cimbru si boia. Se adauga si o foaie de dafin si se lasa sa scada, la foc potrivit, la cuptor. Se serveste cu muraturi si se orneaza cu patrunjel verde.
Pofta buna!
[…] Citeste si Iahnie de fasole de post – care e reteta […]