Gogosi de post – foarte gustoase si delicioase

Gogosi de post

Gogosi de post, este o reteta foarte usor de preparat dar extrem de gustoasa care merita incercata de fiecare dintre noi intr-o zi de duminica.

Ingrediente necesare

  • 500 gr faina
  • 200-250 ml apa calduta
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • 7 g drojdie uscata
  • 3 linguri cu zahar tos
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • zahar pudra vanilat
  • sare, dupa gust

Mod de preparare gogosi de post

Gogosi de post

Gogosi de post

1. Se amesteca faina cu jumatate de lingurită cu sare, zaharul tos si drojdia uscata.
2. Se toarna treptat apa caldută, esenta de vanilie si coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust si se framanta aluatul pană devine usor lipicios, dar omogen.
3. Se adauga uleiul si se framanta mai departe pana nu se mai lipeste de maini. Aluatul obtinut se acopera cu un prosop umezit si se lasa sa creasca intre 60 – 90 de minute sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
4. Dupa ce a crescut, aluatul se pune pe masa unsa de ulei si se framanta cat sa iasa aerul din el. Se intind foi potrivit de groase si se decupeaza formele dorite. Se poate folosi eventual chiar si un pahar.
5. Aceste gogosi pufoase se prajesc in ulei infierbantat dupa care se scot pe un servetel absorbant pentru indepartarea uleiului.  Se acopera cu zahar vanilat.

Va uram pofta buna.

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
Notificare la