Deficit Bugetar record dupa primele doua luni din an

Deficit Bugetar record, care este explicatia

Avem un deficit bugetar record, cheltuielile statului au crescut puternic, cu aproape 40% in ianuarie si februarie, de doua ori mai repede decat veniturile, pe fondul majorarilor salariale.
A doua luna de executie a bugetului national s-a incheiat cu un deficit de 0,6% din PIB. O cifra care da fiori, avand in vedere ca vistieria statului e programata anul acesta sa cheltuie cu doar 3% din PIB mai mult decat reuseste sa incaseze.

Deficit Bugetar crescut in primele 2 luni ale anului

Deficit Bugetar crescut in primele 2 luni ale anului

Bugetul general consolidat a inregistrat un deficit de 5,5 miliarde lei, respectiv 0,59% din PIB in primele doua luni din 2018, in contextul in care veniturile la buget au fost cu 21,3% mai mari comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar cheltuielile cu 38,5%, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

„Se inregistreaza cresteri semnificative comparativ cu anul precedent in cazul incasarilor din contributiile de asigurări si din veniturile nefiscale”, menţionează MFP.

In ceea ce priveste veniturile din TVA, comparativ cu anul anterior, s-a inregistrat o crestere de 7,8%.

Cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital, precum si pe cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost de 3,7 miliarde lei, de patru ori mai mari fata de primele doua luni ale anului trecut, cresterile provenind in special din domeniul apararii, precum si de la bugetele locale.

Citeste si Cursul Valutar si ROBOR, prognoze de crestere

avatar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
Notificare la