Banca Transilvania va prelua Bancpost

Banca Transilvania si Bancpost

Banca Transilvania anunta ca Consiliul Concurentei a dat unda verde pentru achizitia Bancpost. Tranzactia ar urma sa se finalizeze pana la finalul lunii aprilie. Dupa finalizarea tranzactiei, BT va deveni actionar cu drepturi depline si tot atunci va incepe integrarea Bancpost in structura Bancii Transilvania, se arata intr-un comunicat al BT, publicat de Bursa de Valori Bucuresti.

Comunicatul dat de BT

Banca Transilvania a primit aprobarile necesare din partea Bancii Nationale a Romaniei si a Consiliului Concurentei pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni (99,15%) detinut de catre Eurobank Group in capital social al Bancpost, precum si a participatiilor in capitalul social al societatilor din Grupul Eurobank din Romania, respectiv ERB Retail Services IFN SA si ERB Leasing IFN SA.

Astfel, in perioada urmatoare vor fi initiate procedurile specifice finalizarii tranzactiei cu Eurobank Group.

Banca Transilvania estimeaza ca finalizarea tranzactiei pentru achizitia Bancpost va avea loc in prima jumatate a lunii aprilie 2018.

Dupa finalizarea tranzactiei, BT va deveni actionar cu drepturi depline si tot atunci va incepe integrarea Bancpost in structura Bancii Transilvania.”

Banca Transilvania si Bancpost in cifre

banca transilvania

banca transilvania

Cu peste 13% cota de piata si active totale de 54,9 miliarde lei (11,9 miliarde euro), Banca Transilvania este a doua banca din Romania. BT are peste 7.000 de angajati, 2,2 milioane de clienti. Este lider de piata in domeniul cardurilor, si aproximativ 500 de sedii. Banca Transilvania (BT) este Banca Oamenilor Intreprinzatori din Romania. Banca se claseaza pe pozitia a 2-a in topul bancilor din Romania, in functie de active.

Misiunea Bancii Transilvania este aceea de a sprijini dezvoltarea mediului de afaceri, prin produse si servicii inovatoare, oferite cu profesionalism.

Bancpost este pe locul 9 in topul bancilor din Romania, cu aproape 3% din piata si active de 11,6 miliarde lei (2,5 miliarde euro). Echipa sa cuprinde peste 2.000 de angajati, iar reteaua, aproximativ 150 de sedii. Peste un milion de clienti lucreaza cu Bancpost.

 

Sursa: hotnews.ro

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Cursul Valutar si ROBOR, prognoze de crestere - Socializez.ro Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Inscrie-te  
cele mai noi cele mai vechi cele mai votate
Notificare la
trackback

[…] Citeste si Banca Transilvania va prelua Bancpost […]